Quicklit #4 – gelezen in maart

Halverwege de maand deelde ik normaal, net als vele anderen hier op het wereldwijde web, wat ik de maand voordien gelezen heb. Het idee haalde ik bij wat voor mij de boekenblog der boekenblogs is: Modern Mrs. Darcy. De recensies zijn heel kort en krachtig, geen uitgebreide besprekingen. Net genoeg om misschien je nieuwsgierigheid te prikkelen.
Maar ik stond dus een maand achter. Dus hup: toch nog de quicklit voor maart. Als in: de maand waarin ik maar drie boeken las, waarvan één eigenlijk niet met volle goesting. Kon beter dus.

List & leugens – Leigh Bardugo
Deze stond als ‘nieuw’ in het rek van de bib en stond expliciet gemarkeerd als gericht op adolescenten. Dus hoera, nu ontdek ik ook eindelijk Young Adult. Deze fantasy leest lekker weg, heeft een heerlijk grimmige setting die me een beetje doet denken aan Deadwood met bordelen en rivaliserende groepen. Het magische element komt van de Grisha, mensen met een specifiek magisch talent. Blijkbaar spelen die ook al een rol in eerdere boeken van de auteur, en als ik eerlijk ben, is mijn nieuwsgierigheid gewekt. Er is een romantische lijn die duidelijk is, maar niet het hele verhaal domineert en de personages hebben voldoende diepgang. Veel plezier gehad aan deze, en het vervolg gaat op mijn lijstje.


The Witcher, boek 1: de laatste wens – Andrzej Sapowski
Eén van de weinige keren dat ik éérst de serie zag en toen pas aan het boek begon. Viel dat even tegen. Als ik het goed begrepen heb, is de serie eerder gebaseerd op de game dan op het boek, en dat kan ik best begrijpen, al heb ik het spel nooit gespeeld. Acteur Henry Cavill zet het personage van de Witcher veel interessanter neer dan in het boek: waar hij uitblinkt in éénlettergrepige antwoorden en af en toe een mannelijke grom, blinkt de Hekser in het boek uit in morele en filosofische beschouwingen die zwaar op de hand liggen. De laatste hoofdstukken heb ik maar schuin gelezen. Ik wacht wel tot ik mijn ogen verder de kost kan geven, het vervolg krijgt hier geen kans meer.


De boekhandel van Teheran – Marjan Kamali
Een boekenwinkel als bepalende plaats in een roman? Daarmee heb je alvast mijn aandacht. Een verhaal over een onmogelijk gemaakte liefde in een woelig Teheran. Over je eigen koers willen bepalen maar dat uiteindelijk niet kunnen. Verdriet van generaties dat in de weg zit, begrip dat pas veel later of niet komt. Mooi en wrang tegelijkertijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s