Quicklit #6 – gelezen in mei

Halverwege de maand deel ik , net als vele anderen hier op het wereldwijde web, wat ik de maand voordien gelezen heb. Het idee haalde ik bij wat voor mij de boekenblog der boekenblogs is: Modern Mrs. Darcy. De recensies zijn heel kort en krachtig, geen uitgebreide besprekingen. Net genoeg om misschien je nieuwsgierigheid te prikkelen.

Un dernier tour de valse – Inès de Kertangy
Historische roman die zich afspeelt in een tijd waar ik eigenlijk weinig over weet, hoewel ik het vast wel eens gestudeerd moet hebben: le Second Empire onder Napoleon III. De opgang en ondergang ervan worden verteld door Sophianne op het moment dat ze al grootmoeder is en, nog steeds rouwend om het verlies van haar zoon, besluit haar verhaal neer te pennen voor diens dochter. Zij was immers de beste vriendin van Eugénie, de latere keizerin. Het wordt vooral een heel menselijk verhaal, dwars doorheen de soms stijve gebruiken en geplogendheden die bij haar positie hoorden, wat maakt dat ik het boek heel graag gelezen heb en meteen weer zin in nog meer historische romans.

Kraai & Koninkrijk – Leigh Bardugo
Het vervolg op het deel dat ik vorige maand al las en zo mogelijk nog spannender. De personages krijgen nog meer gestalte en diepgang. Ik kon vooral de focus op Jasper en Wylan appreciëren, die elk uitgroeien tot een krachtig personage. Kaz kon me deze keer iets minder bekoren, hoe tergend traag hij gevoelens toelaat, waardoor zijn hele relatie met de, voor een groot deel van het verhaal ontvoerde, Inej zo vreselijk langzaam vordert dat het pijnlijk is om te lezen. Veel verrassende wendingen die me tot op het einde op het puntje van mijn stoel hielden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s